Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Osam vrtićkih skupina u novom dijelu "Palčice"

20.04.2019.

10:30

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Potpuno nova zgrada vrtića Palčica otvorila je 1. travnja vrata novim malim polaznicima, koji su sa svojim odgojiteljicama prostoru unijeli toplinu i radost. Prima osam odgojno-obrazovnih skupina, od kojih je pet preselilo iz vrtića koji je djelovao u Dvorima Lapad, javljaju iz Grada Dubrovnika.

Prozori su oslikani dječjim motivima, a grupe u potpunosti opremljene novim namještajem i igračkama. Time je realizirana prva značajna investicija u kapacitete predškolskog odgoja u posljednjem desetljeću, vrijedna 11.436.116 kuna s PDV-om i financirana iz proračuna Grada Dubrovnika, uz sufinanciranje sredstvima državnog proračuna. 

Postojećem vrtiću nadograđena su dva kata u nivou postojećeg prvog i drugog kata, dok je na prohodnom ravnom krovu igralište, a sveukupni kapacitet vrtića Palčica sada iznosi 322 djece u 20 odgojno-obrazovnih grupa.

Radovi su trajali godinu dana, a prostor je svečano otvoren povodom ovogodišnje Feste svetog Vlaha, u prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, ministrice demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nade Murganić i drugih visokih uzvanika.

Grad Dubrovnik nastavlja s politikom ulaganja u predškolsku infrastrukturu. U tijeku je ishođenje dozvole za dogradnju i nadogradnju Dječjeg vrtića Pčelica u Mokošici. Nakon rekonstrukcije, vrtić će sa sadašnjih osam grupa narasti na ukupno 15, i to devet vrtićkih i šest jasličkih grupa. Moći će primiti ukupno 247 djece, uz potpuno zadovoljene pedagoške standarde predškolskog odgoja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.