Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Osnovan komunalni Pododsjek za hitne intervencije

21.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Osnovan komunalni Pododsjek za hitne intervencije

Osnovan komunalni Pododsjek za hitne intervencije

Foto: Grad Dubrovnik / -

Sukladno najavama gradonačelnika Mata Frankovića, a u svrhu učinkovitijeg rješavanja komunalnih problema na području Grada Dubrovnika, uspostavljen je i počeo s radom Pododsjek za hitne intervencije.

Pododsjek je formiran u sklopu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, a njegovi službenici bavit će se problematikom uklanjanja nepravilnosti na komunalnoj infrastrukturi Grada, odnosno rješavanju svih nepravilnosti na površinama javne namjene koje, uz nerazvrstane ceste, uključuju javno-prometne površine na kojima nije moguće prometovanje motornih vozila (poput trgova, pločnika, skala, pješačkih staza, ulica), javna parkirališta i javne garaže, javno-zelene površine (parkovi, dječja igrališta..) i slično.

Građani na jednom mjestu mogu prijaviti neispravna tijela javne rasvjete, oštećenja kolnika ili nogostupa, neuredan okoliš, oštećene elemente komunalne opreme poput ograda, rukohvata i slično, a posebno osposobljeni službenici Pododsjeka pravovremeno će reagirati na svaku dojavu i raditi na što hitnijem rješavanju problema.

Kako bi se građanima omogućila što lakša i neposrednija komunikacija na raspolaganju su im dva broja telefona - 0800 203020 i 020/333-792 s mogućnošću ostavljanja govornih poruka van radnog vremena te e-mail adresa hitneintervencije@dubrovnik.hr. Otvorena je i Facebook stranica Hitne intervencije na komunalnoj infrastrukturi Grada Dubrovnika, a istoj je moguće pristupiti ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.