Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Osnovna škola Ivana Gundulića dobiva novu kotlovnicu

14.11.2020.

13:11

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Objavljen je postupak javne nabave za obnovu kotlovnice Osnovne škole Ivana Gundulića. Predmet je nabava i ugradnja toplovodnog niskotemperaturnog čeličnog kotla za centralno grijanje na loživo ulje s pripadajućom opremom uz prethodnu demontažu postojećeg kotla i popratne građevinske radove.

Ukupna procijenjena vrijednost nabave iznosi 400 tisuća kuna (+ PDV). Rok za predaju ponuda ističe 24. studenog, a isporuka i uspješna montaža opreme te puštanje u rad cjelokupnog sustava propisano je unutar razdoblja od 90 kalendarskih dana od dana potpisa ugovora s odabranim izvođačem.

Podsjetimo i da je na proljeće ove godine završena 7,8 milijuna kuna vrijedna energetska obnova zgrada OŠ Ivana Gundulića, koja je većim udjelom od čak 64 posto sredstava financirana bespovratnim izvanproračunskim sredstvima.

Realizacijom tog projekta gruška škola je iz energetskog razreda C prešla u razred B uz značajne uštede potrošnje toplinske energije, smanjenje emisije C02 te više nego dvostruko smanjenje ukupne energetske potrošnje objekta.

Energetska obnova uz sufinanciranje sredstvima EU fondova i sredstvima iz drugih van proračunskih izvora provedena je i na objektima škole Marina Držića te ranije i OŠ Lapad, a obnovljeni su i objekti vrtića Izviđač i Ciciban.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.