Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ostanite doma i provedite vrijeme uz virtualni program Centra za mlade

17.04.2020.

12:38

Autor: Radio Dubrovnik

Centar za mlade Dubrovnik

Centar za mlade Dubrovnik

Foto: - / -

Centar za mlade Dubrovnik u trenutnoj situaciji s koronavirusom pokrenuo je virtualni program za mlade, a i za sve one koji se tako osjećaju. Članovi udruga, koje djeluju pod okriljem Centra, radili su punom parom kako bi ostvarili zacrtani cilj - virtualni program Centra za mlade.

Već desetak dana dostupan je putem službene Facebook i Instagrama stranice, YouTube kanala i web stranice Informadura.

UR Institute donosi online STEAM radionice “Kako pronaći znanstveno validne informacije o koroni?”, “Uvod u virologiju – Prijete li nam gori virusi od korone?”, “Science + Art caffe” – virtualni okrugli stol.

Udruga Bonsai jednom tjedno osigurava opuštajuću “Antistress korona kavu”, a predstavit će i primjere dobre prakse aktivnog uključivanja mladih u rad zajednice u Hrvatskoj.

Udruga Luža producira video serijal “Informatika za početnike”, “Logika u doba koronavirusa” (prikladna za učenike 3. razreda srednje škole) te PowerPoint prezentacije na temu iz bioetike.

Psihološko savjetovalište koje vodi profesorica psihologije Suada Salčić i Informadur - Informativni centar za mlade grada Dubrovnika i dalje je dostupno za dogovaranje telefonskog savjetovanja putem maila savjetovalište@informadur.com. Pod njenim mentorstvom djeluje i Klub mladih psihologa čiji će članovi kroz naredno razdoblje ponuditi raznorazne sadržaje.

Centar za karijere mladih Dubrovnik i Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK potrudi će se olakšati život mladi poduzetnicima u ovo za gospodarstvo zahtjevno vrijeme.

Sadržajima se pridružila i Ljetna Škola Filma Šipan, s udrugom Luža, koja već ima bogatu filmsku zalihu nastalu od mladih i kreativnih filmaša. Do sada ste mogli pogledati tri filma koja su mladi na Šipanu snimili, a možete ih očekivati i još.

Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik i RC MODELI DUBROVNIK su svakako naš ponos u ovoj situaciji jer su sve svoje znanje, vrijeme i opremu posvetili 3D printanju vizira koji su neophodni za siguran rad zdravstvenih djelatnika. Redovito nas obavještavaju koliko su tisuća vizira uspjeli isprintati.

"Vjerujemo kako se mladi mogu prepoznati u nekom od programa koje nudimo i pridružiti se sudjelovanjem. Naravno, ako mladi i svi zainteresirani imaju neki prijedlog kako program učiniti još boljim uvijek smo ih spremni saslušati! Ostanite doma, i provedite vrijeme uz virtualni program Centra za mlade Dubrovnik", poručuju iz Centra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.