Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Oštro protiv izmjena zakona o obnovi

12.12.2013.

12:08

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na temu Zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika danas je konferenciju za novinare održao župan Dubrovačko -neretvanski Nikola Dobroslavić.

 „Cilj zakona je obračunati se s Društvom prijatelja dubrovačke starine" ustvrdio je župan Dobroslavić rekavši kako će društvo razvlastiti, usprkos ugovoru s gradom Dubrovnikom, zaplijeniti mu imovinu i sredstva a s druge strane državu izuzeti od obveze financiranja obnove Dubrovnika. Župan Nikola Dobroslavić se zapitao i da li je riječ o konfiskaciji imovine te vraćamo li se u davno prošla vremena kada su se oduzimala prava. Dubrovačko -neretvanski župan Nikola Dobroslavić uputio je još jednom poziv Hrvatskom saboru i Vladi da odustanu od ovakve izmjene zakona, kao i poziv Gradu Dubrovniku da se oglasi o izmjeni i intervenira kod ministarstva i Vlade da se ovakav prijedlog obustavi do iznalaženja primjerenijih rješenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.