Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Osumnjičen za pomaganje Ukrajinki u gospodarskom kriminalu

09.12.2020.

13:07

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske izvijestili su o nastavku kriminalističkog istraživanja u slučaju zloupotrebe povjerenja u gospodarskom poslovanju i prouzročenja stečaja, za što je prethodno bila osumnjičena 37-godišnja Ukrajinka.

Naime, Služba kriminalističke policije PUDN u rujnu ove godine kriminalističkim istraživanjem utvrdila je osnovanu sumnju da je 37-godišnja državljanka Ukrajine, koja ima stalno boravište u Republici Hrvatskoj, sredinom listopada 2019. godine, bez ikakve naknade i protučinidbe, poslovne udjele i sve nekretnine trgovačkog društva sa sjedištem u Dubrovniku, koje se bavilo uslugama smještaja turistima, u vrijednosti od gotovo 26 milijuna kuna, prenijela na drugo trgovačko društvo, također sa sjedištem u Dubrovniku koje se bavi istom djelatnošću i koje je u vlasništvu člana njene obitelji.

To kazneno djelo počinjeno je s ciljem izbjegavanja blokiranja žiro računa svog trgovačkog društva po zahtjevu FINA-e koji je trebao biti blokiran krajem listopada navedene godine zbog čega je kazneno prijavljena za kazno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u svezi kaznenog djela prouzročenje stečaja.

Nastavkom kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja da joj u počinjenju navedenog kaznenog djela pomogao spomenuti član njene obitelji, 43-godišnji državljanin Srbije, koji je sada kazneno prijavljen za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganje u počinjenju kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.