Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Osumnjičena za dvije prijevare od gotovo 500 tisuća kuna

13.08.2020.

10:03

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Krajem srpnja u Policijsku postaju Dubrovnik pristupio je 76-godišnjak i prijavio nepoznatu žensku osobu za prijevaru na način da je od njega u proteklih godinu dana u više navrata prosjačenjem tražila novac.

Najprije za liječenje teških bolesti od kojih boluje, pa za sprovod bliskih članova obitelji, a potom i novčanu pomoć zbog teške obiteljske situacije, te joj je on, želeći joj pomoći, dao ukupan iznos od preko 400 tisuća kuna.

Osim njega, krajem srpnja 55-godišnjak je prijavio isti način prevare od strane ženske osobe kojoj je, želeći joj pomoći, u više navrata tijekom proteklih pet godina dao ukupno 77 tisuća kuna.

Budući su oštećene osobe s vremenom shvatile da se radi o prevari, slučaj su prijavili policiji koja je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je počinitelj obje prevare 32-godišnjakinja s područja Sisačko-moslavačke županije koja je uhićena 11. kolovoza na Graničnom prijelazu Zaton Doli te je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, dovedena pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.