Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otkrivena računalna prijevara

28.03.2013.

12:47

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

26-godišnjak je na internet trgovini jedne tvrtke sa sjedištem u Zagrebu izvršio kupnju mobilnog telefona iPhone 5 vrijednosti 6.399 kuna koji je platio kreditnom karticom

U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo računalne prijevare u pokušaju, dok se 45-godišnjak sumnjiči za pomaganje u istom kaznenom djelu.
Naime, prvoosumnjičeni 26-godišnjak je krajem veljače na internet trgovini jedne tvrtke sa sjedištem u Zagrebu izvršio kupnju mobilnog telefona iPhone 5 vrijednosti 6.399 kuna koji je platio kreditnom karticom čije je podatke o broju, valjanosti i korisniku pribavio na ilegalan način. Drugoosumnjičeni 45-godišnjak je prema prethodnom dogovoru i uz naknadu preuzeo naručenu robu. Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.