Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoren 16. Mediteranski sajam

15.03.2019.

17:11

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Na 16. Mediteranskom sajmu zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji je u petak otvoren u hotelu Tirena na Babinom kuku, izlaže preko 130 izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja. Traje ukupno četiri dana, sve do nedjelje 17. ožujka.

Službeno ga je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, koji je svom obraćanju okupljenima čestitao je voditelju sajma Vedranu Kraljeviću inicijativu koja se pretvorila u 16-godišnju tradiciju, što potvrđuje velik broj građana koji posjećuju sajam svake godine.

"Grad Dubrovnik i Republiku Hrvatsku moraju promicati svoju vlastitu proizvodnju. U trenutcima kad hrvatski i dubrovački turizam bilježe svoje rekorde, moramo znati da dolazi i ono drugo vrijeme u kojem će se konkurencija buditi i u kojem će prosuđivati kvaliteta. Kvaliteta znači promicati svoje vlastite proizvode, kvaliteta znači promovirati takve proizvode kroz našu osnovnu gospodarsku granu, a to je turizam. Kada ostvarimo jednak uspjehe u proizvodnji kao u turizmu , moći ćemo reći da smo uspješni"; rekao je gradonačelnik Franković, poželjevši Kraljeviću puno uspjeha u daljnjem radu.

Povodom otvorenja održana je gastronomska prezentacija i kuharska radionica, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Klapa Bonaca Šibenik, klapa Laus Dubrovnik i Žutopas Smokovljani – Visočani. Sajam se održava od 14. do 17. ožujka u vanjskim i unutarnjim prostorima hotela Tirena. Građanima se nudi veliki broj domaćih i tradicionalnih proizvoda iz svih krajeva Republike Hrvatske.

Sajam organizira Dubrovnik Sun d.o.o., uz suorganizaciju ŽK Dubrovnik i potporu Dubrovačko–neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne razvojne agencije DUNEA d.o.o.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.