Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoren 48. seminar Zagrebačke slavističke škole

19.08.2019.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Interuniverzitetskom centru Dubrovnik u ponedjeljak je otvoren 48. seminar Zagrebačke slavističke škole za strane slaviste, a koji je prigodnim riječima pozdravila zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević.

"Hvala vam što ponovno birate Dubrovnik- prekrasnu kulturološku pozadinu ovom 48. hrvatskom seminaru za strane slaviste. Hvala vam i na promociji hrvatskog jezika, kulture i književnosti. Svi mi koji vršimo javne dužnosti imamo obvezu podupirati rad vas koji prenosite svoje znanje na mlade ljude i tako dajete svoj doprinos razvoju i širenju ljepota hrvatskog jezika, kulture i tradicije. Drage studentice i studenti, hrvatsku kulturu čini skup vrijednosti iz davne povijesti koje su se vremenom oblikovale pa danas uživamo u njezinom bogatom repertoaru i snažim emocijama koje nas uz nju vežu. Želim da vam i ovaj seminar prođe u ugodnom i konstruktivnom ozračju i da uživate u ljepotama Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije", rekla je zamjenica Marević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.