Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

16:33 / 02.02.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Otvorena 1047. Festa svetog Vlaha

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Uz tradicionalno puštanje golubica te podizanje barjaka na standal pred Parčevom crkvom u subotu popodne, na Kandeloru, otvorena je 1047. Festa svetog Vlaha, koja će trajati čak devet dana, odnosno do 10. veljače.

Čast podizanja svečeva barjaka pripala je ovogodišnjim festanjulima Ivici Lončarici i Peru Butijeru, a nakon što je pročitao Laus, dubrovački biskup Mate Uzinić obratio se okupljenim štovateljima svetog Vlaha.

„Na novi način želimo promisliti sadašnjost naše mjesne Crkve i s ljubavlju se suočiti s izazovima trenutka, kako bi se sa snagom mogli otvoriti budućnosti“, rekao je, između ostalog, biskup Uzinić te naglasio da je ovogodišnja Festa, koja se slavi na Dan života, obilježena žalosnim tragedijama koje su u siječnju pogodile grad i biskupiju.

„Kršćani katolici se ponovno moraju usmjeriti k bitnom, što nam sveti Vlaho želi izmoliti zagovorom i pokazati primjerom”, rekao je Uzinić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.