Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za 17. Mediteranski sajam

19.01.2020.

13:21

Autor: Radio Dubrovnik

Mediteranski sajam

Mediteranski sajam

Foto: - / -

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva u svom 17. izdanju održat će se od 19. do 22. ožujka 2020. godine na vanjskim i unutarnjim prostorima hotela Tirena - Babin kuk Dubrovnik.

I ove godine organizator je Dubrovnik Sun d.o.o. u suorganizaciji Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika, Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik, Obrtničke komore DNŽ-e, Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA, i Regionalne razvojne agencije Dunea d.o.o..

"Svih ovih godina okupljamo izlagače, stručnjake, pokrovitelje i entuzijaste kako bismo zajedničkim nastojanjima pokušali predstaviti veći dio ekoloških i tradicijskih proizvoda kojima naša zemlja obiluje", ističu organizatori.

Ova specijalizirana manifestacija profilirala se kao najznačajnija sajamska priredba u Republici Hrvatskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji na području ekološke, tradicijske poljoprivrede i ostalog zelenog poduzetništva.

"Travnja 2005.godine sa našeg sajma pokrenuta je i ostvarena ideja o proglašenju Dubrovačko-neretvanske županije 'GMO free' županijom. Na 16. Mediteranskom sajmu 2019. izlagalo je preko 200 izlagača iz svih dijelova Hrvatske i susjednih mediteranskih zemalja, a sajam je posjetilo preko 20 tisuća posjetitelja", podsjećaju organizatori.

Prepoznali su to predsjednica RH gospođa Kolinda Grabar Kitarović i neka hrvatska ministarstva (Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije), te hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, koja je u srpnju 2017. godine u nazočnosti osnivača sajma predstavila i najavila u Europskom parlamentu u Bruxellesu 15. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Ovogodišnja orijentacija sajma usmjerena je na proširenje sa novim proizvodima, (hibridna, električna vozila, eko namještaj i odjevni predmeti od prirodnih materijala), održavanje manifestacije Dani meda Dubrovačko-neretvanske županije, podizanje kvalitete nastupa izlagača kao i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalno uzgojenih proizvoda.

"Naravno i ove godine nastavit ćemo s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda, te pripremamo niz edukativnih okruglih stolova, predavanja, prezentacija, atraktivnih kulturno-zabavnih i gastronomskih pratećih sadržaja. S osobitim zadovoljstvom možemo istaknuti da su uvjeti za izlagače, unatoč velikim organizacijskim troškovima izuzetno povoljni. Posebno naglašavamo da je sajam uz navedeno izložbenog i prodajnog karaktera te da se posjetiteljima ulaz ne naplaćuje", napominju organizatori.

Svi se zainteresirani mogu zaključno do 8. ožujka prijaviti na ovoj poveznici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.