Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za konferenciju digitalnih nomada "WORK. PLACE. CULTURE."

24.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za konferenciju digitalnih nomada "WORK. PLACE. CULTURE."

Otvorene prijave za konferenciju digitalnih nomada "WORK. PLACE. CULTURE."

Foto: Grad Dubrovnik / -

Dubrovačka priča o digitalnim nomadima nastavlja se kroz konferenciju ''Work. Place. Culture.'', koja će se od 5. do 7. svibnja održati u Dubrovniku.

Organizirana je u suradnji Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Saltwater Nomads i Total Croatia News, uz podršku Udruge Digital Nomad Hrvatska i Dubrovačke Baštine.

Riječ je o konferenciji koja će okupiti oko 150 sudionika iz cijeloga svijeta, s uglednim predavačima i voditeljima radionica, usmjerena prema profesionalcima koji rade na daljinu i donositeljima odluka, destinacijama, kompanijama i pružateljima usluga u ovom sektoru.

Cilj je daljnje učvršćivanje pozicije Dubrovnika kao Digital Nomad Friendly destinacije te neposredni promotivni učinak za grad Dubrovnik i cijelu Hrvatsku za privlačenje sve većeg broja osoba koje rade na daljinu i traže nove destinacije za život i rad.

Early Bird ulaznice dostupne su do 4. travnja i mogu se rezervirati putem službene web stranice: https://workplacecultureconference.com/

Još u listopadu 2020. godine Grad Dubrovnik je bio domaćin prve hrvatske konferencije namijenjene digitalnim nomadima, odnosno profesionalcima koje rade na daljinu, ''Dubrovnik for Digital Nomads''. U travnju i svibnju 2021. uslijedio je program ''Dubrovnik Digital Nomads in Residence'', prvi takve vrste u svijetu, u sklopu kojeg je Dubrovnik mjesec dana bio domaćin deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta, a koji su svojim iskustvom pomogli stvaranju buduće strategije za ovu vrstu turizma, odnosno kreiranje boljeg okruženja za buduće nomade koji će za svoje mjesto rada odabrati Dubrovnik.

Od prošle godine također se aktivno radi na animiranju dionika turističkog sektora za uključenje u projekte povezane s radom na daljinu, čime se kreira registar ponude namijenjen upravo ovoj specifičnoj skupini posjetitelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.