Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvorene prijave za "Zlatnu Naranču 2019."

08.04.2019.

09:29

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA i ove godine organiziraju "ZLATNU NARANČU" – izbor najboljih primjera ruralnog turizma u županiji. Žele potaknuti i naglasiti važnost kvalitenog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u službi ruralnog turizma.

"Ovim putem pozivaju se svi poslovni subjekti koji se bave nekim oblikom ruralnog turizma da se jave svojim gradovima, općinama ili turističkim zajednicama mjesta kojem pripadaju te zajedno s njima ispune prijavu te prikupe prateću dokumentaciju za ovaj natječaj. Prijavu prema organizatoru podnosi jedinica lokalne samouprave ili lokalna turistička zajednica, koje i same mogu predložiti kandidate za koje smatraju da mogu konkurirati za nagradu", ističu iz Županije.

Poziv je otvoren od 3. travnja do zaključno 17. travnja 2019. Pravilnik za ocjenjivanje i izbor kandidata za godišnju nagradu "ZLATNA NARANČA – najbolji primjeri ruralnog turizma u DNŽ" može se pronaći na stranicama Dubrovačko-neretvanske županije i Regionalne agencijeDUNEA. Najbolje će birati ocjenjivačka komisija u dva kruga izbora – u prvom će se na temelju prijava i tražene dokumentacije izabrati do 15 finalista, između kojih će se potom, provjerom na terenu, izabrati pobjednici.

Pobjednici osvajaju:

1. nagrada – Zlatna povelja, statua te novčana nagradu u iznosu od 5000 kuna

2. nagrada – Srebrna povelja te novčana nagrada u iznosu od 3000 kuna

3. nagrada – Brončana povelja te novčana nagrada u iznosu od 2000 kuna

 

Dobitnici posebnih nagrada u kategorijama:

1. Atrakcije u ponudi ruralnog turizma

2. Tradicijski proizvodi

Dobitnici osvajaju priznanje te novčanu nagradu u iznosu od 3000 kuna.

Na sva dodatna pitanja odgovore će dobiti na telefon 638-451 ili mail info@dunea.hr, a detaljnije informacije mogu se pronaći na www.dunea.hr. U nastavku možete pronaći potrebnu dokumentaciju:

Poziv

Prijavnica

Pravilnik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.