Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoreni 13. Mirisi Božića u Konavlima

19.12.2020.

12:23

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Agroturizam Konavle je u Vili Tantini, obitelji Rilović na Radovčićima organizirao Virtualno otvaranje 13. Mirisa Božića u Konavlima. Ovogodišnje otvaranje je, sukladno okolnostima, organizirano za predstavnike medija koji događaj emitiraju na televiziji, portalima i društvenim mrežama.

Predstavljeni su konavoski božićni običaji soljenja mesa i božićna trpeza s neizostavnom zelenom menestrom. Gastro sekcija Agroturizma Konavle je ove godine pripremila i predstavila i modernu interpretaciju jela pripremljenih od tradicijskih konavoskih namirnica.

Predstavljeno je i konavosko vino napravljeno od grožđa ubranog na ovogodišnjem Trganju. „Ove godine smo radili crno vino od sorti merlot, sirah i kadarun. U najgoroj godini napravili smo najbolje vino“, kazao je  Konavoski vinar Đuro Pendo koji je imao čast preraditi i odnjegovati ovogodišnje vino za otvaranje Mirisa Božića.

Ivo Mujo, predsjednik udruge, je u kratkom pregledu podsjetio na ovogodišnje projekte Udruge koje je posebno pohvalio Ivo Radonić, zamjenik načelnika Općine Konavle.

Na koncu je Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, istaknuo da on osobno i institucija koju vodi, već trinaest godina  daju punu podršku radu Udruge Agroturizam Konavle jer kontinuirano provode kvalitetne projekte u cilju razvoja ruralnog turizma, ali i ukupnog ruralnog razvoja ovoga kraja. Župan je zajedno s donačelnikom Radonićem simbolično otvorio bačvu vina i time proglasio 13. Mirise Božića u Konavlima otvorenim.

Mirisi Božića se nastavljaju Danima konavoske zelene menestre i vina koji se održavaju od 19. do 23. prosinca kada konavoski agroturizmi pripremaju zelenu, menestru, a vinari imaju promotivne cijene. Menestra i vina se mogu naručiti dan ranije direktno ili putem web stranice www.agroturizam-konavle.hr , a mlade konavoke i konavljani u narodnoj nošnji će obaviti bronzin-dostavu u modernoj i posebno pripremljenoj ambalaži na vaš kućni prag. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.