Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Otvoreno Šetalište Nika i Meda Pucića

13.11.2020.

10:07

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

"Konačno smo dobili lijepo i reprezentativno šetalište s kojim se možemo itekako pohvaliti", rekao je dubrovački gradonačelnik Mato Franković u prigodi sinoćnjeg obilaska novouređenog Šetališta Nika i Meda Pucića.

Omiljeno dubrovačko šetalište prošireno je, uređeno, opremljeno novim klupama, rasvjetom i ostalom opremom.

"Nakon gotovo desetak godina, napokon je završeno Šetalište Nika i Meda Pucića. Rekao sam da ću se, kad postanem gradonačelnik, uhvatiti u koštac s problemima šetališta i dovesti ovu priču do kraja. Završio sam je u svom mandatu što je iznimno bitno, ne samo za stanovnike Lapada, nego i za građane cijelog Grada. Nije ovo bio nimalo jednostavan posao, međutim, konačno je završen iznimno bitan projekt. Brojni su detalji koje će se trebati redovno održavati, što će preuzeti naš Komunalni odjel", rekao je gradonačelnik Mato Franković i zahvalio svima koji su radili na projektu.

Vrijednost izvedenih radova je 4,8 milijuna kuna, a obuhvatili su, između ostalog, i uređenje hidrantske mreže s podzemnim hidrantima što je podiglo i mjeru sigurnosti zaštite od požara.

"Odrađena je i sanacija južnog podzida te je šetalište u svom najužem dijelu prošireno", pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski.

"Sada imamo jedinstvenu širinu od 240 centimetara, još uz širinu ograde. Naišli smo na problem da smo morali nastaviti s izradom vodovodne cijevi koja nije bila izvedena kao ni glavni dovodni kabel struje. Napravljeno je parterno uređenje, nova brušena podloga, ograda, rasvjeta, klupe i hortikulturno uređenje. Ovim smo projektom obuhvatili i sanaciju rukohvata na ogradi koji će doći kroz desetak dana", rekao je pročelnik Todorovski.

Posebnost novouređenog šetališta je i ambijentalna rasvjeta te nova, moderna urbana oprema, poput klupa sunčališta.

"Nadam se da će građani biti zadovoljni", poručio je gradonačelnik na kraju obilaska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.