Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ove godine mandarine će se prodavati u još više hrvatskih gradova

06.10.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Diljem gradova i općina u Hrvatskoj započela je prodaja mandarina na štandovima i to direktno od proizvođača iz doline Neretve. Mandarine se već treću godinu nude žiteljima gradova Jastrebarsko, Zadar, Kaštela, Skradin, Ozalj, Duga Resa, Drniš, Novi Vindolski.

Također i u općinama Otok, Velika Pisanica, Sveta Marija, Kotoriba, Žakanje, Kamanje, Donji Vidovec i Kostrena.

Od ove godine uspostavljena je i suradnja s velikim gradovima poput Splita, Rijeke i Zaprešića te drugih gradova i općina od kojih se izdvajaju Korčula, Solin, Slunj, Senj, Sisak, Zabok i Nova Gradiška. Posebno se ističe i suradnja s LAG-om Karašica iz Petrijevaca koji pod sloganom „Mandarina na kućnom pragu“ pokrivaj područje od Osijeka do Vukovara.

U suradnji s Gradom Zagrebom, Dubrovačko-neretvanska županija preko Povjerenstva za mandarine nastavlja s organizacijom treće manifestacije „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“, koja će se održati od 12. do 26. listopada.  Na deset atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, svoje proizvode nudit će dvadeset OPG-ova iz doline Neretve.

Inicijativu samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske pokrenulo je prije tri godine Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH putem prodaje s kombija ili kamiona. Do sad je na ovaj način povezano preko 25 gradova i općina u Hrvatskoj i preko 40 OPG-ova koji se spremaju da od 1. listopada do 15. prosinca plasiraju ovogodišnji urod.

S obzirom da je ova Inicijativa na samom početku i da nova Odobrenja pristižu svaki dan, Povjerenstvo za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije i dalje poziva zainteresirane proizvođače da se prijave u Upravni odjelu za gospodarstvo i more u Opuzenu, savjetniku  Čedi Vučkoviću, koji će ih uputiti u detalje vezane za plasman mandarina i povezivanje s tržištem. 

Kontakt podaci:

Čedo Vučković

tel: 020/351-482

mob: 098/344—998

mail: cedo.vuckovic@dnz.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.