Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ovog vikenda prvi Mljet Outdoor Festival

19.10.2019.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

NP Mljet

NP Mljet

Foto: - / -

U sklopu projekta "Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet – MLJET – ODISE(J)A MEDITERRANEA", Javna ustanova Nacionalni park Mljet 19. i 20. listopada organizira prvi Mljet Outdoor Festival.

Festival se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Mljeta, Udrugom Deša i Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Cilj događanja je posjetiteljima omogućiti da kroz rekreativne aktivnosti te sudjelovanje u radionicama upoznaju prirodne ljepote NP Mljet kao i gastro ponudu našeg najzelenijeg otoka.

Mljet Outdoor Festival održava se u sklopu projekta kojeg su sufinancirali Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a koji za cilj ima optimizirati posjećivanje Nacionalnog parka, podići svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja te doprinijeti ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta kroz unaprjeđenje sustava posjećivanja, posjetiteljske infrastrukture i edukacijskih programa u NP Mljet.

Mljet Outdoor Festival počinje u subotu, 19. listopada u 14 sati besplatnim turističkim razgledom uz pratnju vodiča Ustanove. Također, održati će se i prezentacija lokalnih proizvođača, OPG-ova i gastro radionica u organizaciji udruge Deša, u sklopu koje će svi zainteresirani imati prilike naučiti kako pripremati neka od tradicionalnih jela s otoka Mljeta, dok su za one željne aktivnijeg provoda organizirane besplatne biciklističke ture po Nacionalnom parku. Subota će završiti besplatnom ribarskom večerom te koncertom grupe Kopito.

Nedjelja će započeti organiziranim vježbama opuštanja uz more, a za one koji preferiraju aktivniji boravak u prirodi organizirane su vođene pješake ture.

Više informacija dostupno je na: www.np-mljet.hr te https://www.facebook.com/nationalparkmljet

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.