Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ovršen Razvoj golf, dužni su bez odgađanja predati tvrđavu Imperijal Gradu

01.03.2022.

10:37

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Tvrđava Imperial na brdu Srđ

Tvrđava Imperial na brdu Srđ

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Rješavajući po zahtjevu Grada Dubrovnika Općinski sud u Dubrovniku odredio je ovrhu društvu Razvoj golf d.o.o. u predmetu tvrđave Imperijal na Srđu.

Prema rješenju o ovrsi od 25. veljače ovršenik je dužan, bez odgađanja, navedenu nekretninu osloboditi od osoba i stvari te je predati u posjed Gradu Dubrovniku.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik krajem siječnja pokrenuo je na Općinskom sudu u Dubrovniku ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, a koja je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. godine. Grad je prethodno mirnim putem od navedenog društva zatražio povrat nekretnine u posjed, no bez uspjeha. Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak.

Donošenjem rješenja o ovrsi zaštićeni su interesi Grada te je otvoren put prema obnovi i rekonstrukciji tvrđave koja predstavlja simbol herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Protiv ovog rješenja moguće je izjaviti žalbu nadležnom tijelu u roku od 8 dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.