Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pandemija koronavirusa nije puno usporila provedbi projekta "MIMOSA"

12.10.2020.

10:52

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U sklopu projekta "MIMOSA –Maritime and Multimodal sustainable passenger transport solutions and services", koji se provodi u sklopu programa INTERREG Italy- Croatia, održana su dva radna sastanka: drugi Steering Committee Meeting te Radni sastanak voditelja radnih paketa.

Zbog pandemije COVID-19 sastanci su održani putem interneta.

U projekt MIMOSA je uključeno 19 projektnih partnera iz Italije i Hrvatske gdje su svi prezentirali svoje projektne aktivnosti. Zaključeno je da usprkos problemima uzrokovanih COVID-19, planirane projektne aktivnosti su u laganom zaostatku, ali ništa što bi uzrokovalo veće promjene u primjeni cjelokupnog projekta. Završetak projekta se planira u prosincu 2022. godine.

Dubrovačko-neretvanska županija je ujedno i voditelj Radnog paketa 5 (WP5), a aktivnosti koje će provesti na području Dubrovačko-neretvanske županije su izrađena analiza luka nautičkog turizma, postavljanje liftera na plaže za osobe s posebnim potrebama, izrada Operacijskog plana razvoja cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zajedno s web stranicom Dubrovačko-neretvanske županije te uređenje dijela biciklističkih staza na području županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.