Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

PCR testiranje na osobni zahtjev u dubrovačkoj bolnici za 700 kuna

02.03.2021.

13:55

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Opće bolnice Dubrovnik obavijestili su javnost kako će PCR testiranja na COVID-19 za osobe koje se testiraju na osobni zahtjev u Općoj bolnici Dubrovnik od srijede 3. ožujka 2021. iznositi 700 kuna.

Uzimanje uzoraka provodi se po principu "DRIVE-IN" ispred montažnog objekta na parkingu Opće bolnice Dubrovnik, Dr. Roka Mišetića 2, svakog radnog dana i subotom od 7:30 do 10 sati. Najava za PCR testiranja obavlja se obavlja putem e-maila info.covid.test@bolnica-du.hr  

Za osobe koje se testiraju na osobni zahtjev moguće je uzimanje uzorka i nedjeljom uz prethodni dogovor i najavu na navedeni e-mail. Rezultati nalaza dostavljaju se na zahtjev osobe koja se testirala putem e-maila 12 sati nakon uzorkovanja, a najkasnije do 24 sata na hrvatskom i engleskom jeziku.

Inače, u Općoj bolnici Dubrovnik u COVID laboratoriju koji je donedavno bio jedini laboratorij koji je obrađivao PCR uzorke u regionalnim bolnicama svakodnevno se provodi obrada uzoraka koji je do početka ožujka obrađeno oko 30 000.

U COVID laboratoriju u dvije smjene do 22 sata radi 7 zaposlenih: tri eksperimentalna biologa, jedna laboratorijski tehničar, magistra laboratorijske dijagnostike te dva administratora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.