Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pelješac poziva na najbogatiji "Festival soli" do sada

20.08.2021.

07:01

Autor: Radio Dubrovnik

Festival soli

Festival soli

Foto: - / -

Peti Festival soli počinje danas u Stonu i ove se godine širi na čitav poluotok. Sve do 20. rujna od Stona, preko Janjine do Orebića i Trpnja posjetitelji će uživati u degustacijama lokalnih specijaliteta i vina.

Ali i u izložbama, koncertima, radionicama i prezentacijama u kojima je stonska sol iz najstarije solane na svijetu glavna zvijezda.

Uz Solanu Ston u program se uključilo dvadesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova…, pa će sve najbolje što jug Dalmacije ima biti „servirano“ na ovoj atraktivnoj manifestaciji uz promotivne cijene.

Vrhunska pelješka vina 20 posto povoljnija, festivalski meniji po cijenama od 120 i 180 kuna, posjet uzgajalištima kamenica uz degustaciju na brodovima, sve vas to očekuje u novoj, bogatijoj verziji Festivala.

U program se uključilo četrdesetak restorana, konoba, vinarija, OPG-ova, školjkaša, brodara… s čitavog poluotoka. Osim eno-gastro doživljaja, u pripremi je i zabavni program, a gosti Pelješca mogu sudjelovati u posebnom doživljaju - berbi soli.

Baš kao što je u 14. stoljeću solana u Stonu bila strateški gospodarski punkt Dubrovačke Republike, tako je i danas čuvar tradicije ovog kraja, ali i adut koji uz pelješka vina, bogatu baštinu i vrhunske specijalitete – na kraju ovogodišnje odlične sezone - obogaćuje ukupnu turističku ponudu Pelješca i cijele regije.

„Nakon iznimno uspješnog Festivala peljeških podruma, na kojem u svibnju i lipnju pedesetak vinarija, vinoteka, hotela, restorana i konoba predstavilo svoju ponudu, vrhunska vina i specijalitete, sve je spremno za još jednu atraktivnu manifestaciju. S obzirom na veliki broj gostiju koji boravi na Pelješcu očekujemo još veći uspjeh i sjajan odaziv, a vjerujemo da će festivalski program privući i goste iz susjednih odredišta. Iduće ljeto bit će još uzbudljivije i zabavnije, jer su uz Festival peljeških podruma i Festival sol u pripremi još tri festivala – kamenica, kapetana i peljeških okusa“, ističe Fani Slade, direktorica TZ općine Ston, koja je uz turističke zajednice općina Orebić, Janjina i Trpanj organizator svih pet festivala.

Još niste bili na Pelješcu? Sad je prilika! Festival soli najbolja je pozivnica za posjet ovom magičnom poluotoku.

Više na: https://www.facebook.com/festivalsoli/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.