Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pelješčani saznali kako uspješnije upravljati plažama i kupalištima

05.02.2023.

08:57

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Mjesto Trpanj na poluotoku Pelješcu

Mjesto Trpanj na poluotoku Pelješcu

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Pelješke općinske turističke zajednice u Orebiću, Trpnju, Stonu i Janjini nastavljaju suradnju sa savjetodavnom tvrtkom Feel IQM u Malom Lošinju i njenom voditeljicom Đurđicom Šimičić, ujedno i savjetnicom na provedbi projekta integralnog upravljanja kvalitetom u destinaciji Pelješac.

Tako je u sklopu priprema za predstojeću sezonu posredstvom Zoom-a održana rasprava o tome kako djelotvornije upravljati plažama i kupalištima na Pelješcu.

Osobito u svijetlu znatno povećanog prometa nakon otvaranja Pelješkog mosta i velikog broja jednodnevnih posjetitelja, osobito iz doline Neretve i susjedne BiH. Oni dolaze na kupanje i svojim vozilima dodatno opterećuju promet i pristup turističkim mjestima i plažama. Potvrđeno je to i u kolovozu prošle godine, a stanje je osobito kritično bilo u Žuljani i u uvali Prapratno.

U raspravi o tom problem uz direktore općinskih TZ, sudjelovali su i načelnici stonske, trpanjske I janjinske općine. Svoja iskustva i prijedloge kako se nositi s tim problemom u turističkoj sezoni iznosili su direktorica TZ grada Vodica i pročelnik upravnog odjela za komunalne poslove u tom turističkom gradu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.