Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Pelješki most i vino" u EU Parlamentu

20.01.2015.

15:47

Autor: Nila Miličić Vukosavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji zastupnice Dubravke Šuice danas je u Europskom parlamentu predstavljen projekt pod nazivom "Pelješki most i vino" kojemu su prisustvovali brojni ugledni europarlamentarci, gospodarstvenici i predstavnici Europske komisije u čijoj nadležnosti je izgradnja Pelješkog mosta, kapitalnog projekta kojim bi se konačno teritorijalno povezala Hrvatska, ali i Europska unija.

"Ne samo da se Pelješki most i povezivanje hrvatskog juga spominju u Ugovoru o partnerstvu između EU i RH, već je izgradnja tog mosta počela prije više od 10 godina postavljanjem temelja s obje strane Pelješkog kanala," rekla je zastupnica Šuica naglasivši kako se svaki posjetitelj današnje izložbe, prošavši kroz mali labirint i predočenje putovnice, mogao "suočiti" sa svakodnevnicom stanovnika hrvatskog juga. U programu je sudjelovao i župan Dubrovačko - neretvanske županije Nikola Dobroslavić i istaknuo kako su stanovnici Dubrovačko neretvanske županije zbog teritorijalne nepovezanosti "građani drugog reda" i da samo izgradnja Pelješkog mosta može to promijeniti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.