Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plaćanje zakupa javne površine ovisit će o početku turističke sezone

01.05.2020.

14:16

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković sastao se sa zakupcima koji imaju najveći udio zakupa i zakupcima s dugogodišnjim zakupom prostora i javnih površina u vlasništvu Grada Dubrovnika, a na temu naplate najma prostora i javnih površina nakon 30. lipnja 2020. godine.

Prijedlog gradonačelnika zakupcima jest da se nakon 30. lipnja 2020. godine, ako turistička sezona započne, visina zakupa do 31. listopada 2020. godine nastavi obračunavati i plaćati po modelu 50 posto zakupa i 30 posto javna površina, dok bi se u razdoblju od 1. studenog 2020. do 1. travnja 2021. svi zakupci oslobodili plaćanja najma.

Nadalje, nakon 1. travnja 2021. godine, a do kraja iduće godine, predložit će se novi model plaćanja najma koji bi trebao pomoći zakupcima da izađu iz krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Sve navedeno predloženo je ako od 30. lipnja 2020. započne turistička sezona. No, ukoliko sezone ne bude u tom slučaju stav Grada jest kako se do oporavka najam ne bi naplaćivao.

Sukladno dogovoru sa zakupcima do 1. lipnja održat će se još jedan sastanak na kojem će se dodatno usuglasiti mjere, a sukladno daljnjem razvoju situacije.

Cilj Grada Dubrovnika je očuvati gospodarsku djelatnost i radna mjesta te je Grad u okviru svojih financijskih mogućnosti spreman pomoći.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.