Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plaće u orebićkim društvima i ustanovama smanjene do 20 posto

09.05.2020.

14:10

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon što je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Orebić odlučeno o 20 postotnom smanjenju koeficijenta na primanja načelnika i njegovog zamjenika, odlukom načelnika Tomislava Ančića zbog poznatih razloga smanjene su plaće od 5 do 20 posto i u društvima i ustanovama u vlasništvu općine.

U 10-postotnom iznosu smanjene su plaće općinskim službenicima, u općinskoj turističkoj zajednici, u predškolskoj ustanovi Dječji vrtić Orebić i Narodnoj knjižnici u Orebiću.

Za 20 posto plaće su smanjene u općinskoj razvojnoj agenciji, Pomorskom muzeju i administrativnom osoblju u komunalnim društvima Bilan i Vodovod i odvodnja dok su radnicima na terenu koji rade na prikupljanju i odvozu smeća i održavanju vodovodne mreže plaće smanjene samo 5 posto.

Stalno zaposlenima u dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Orebiću, Vignju, Kuni i Lovištu plaće su ostale iste. Smanjenje primanja odnosi se na travanj, svibanj i lipanj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.