Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:20 / 04.12.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Plamen vukovarskog svjetla u Gradu

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U okviru obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, u organizaciji Grada Dubrovnika, večeras u 19.30 u sportskoj dvorani Osnovne škole Marina Držića izvest će se glazbeno-scenska predstava "Plamen vukovarskog svjetla". Ulaz na izvedbu je besplatan.

Riječ je o predstavi kroz koju se priča priča o gradu Vukovaru prije rata, o obrani tijekom “Bitke za Vukovar“ i o gradu Vukovaru danas. Prikazat će se ujedno tri filma: “Plamen Vukovarskog svjetla“, “Bitka za Vukovar“ i “Vukovar danas“ te se održati ceremonije unošenja, blagoslova i dijeljenja plamena donesenog iz Vukovara. Sudjeluju članovi Folklornog ansambla 'Linđo' i 'Mali Linđo' Osnovne škole Antuna Masle iz Orašca.

Ovaj posebni glazbeno-scenski prikaz projekt je dvojice vukovarskih branitelja Damira Markuša Kutine i Damira Plavšića, a izvedba u Dubrovniku bit će 195. po redu, nakon brojnih izvedbi po Hrvatskoj i svijetu. Gledatelji, zahvaljujući specijalnim svjetlosnim, zvučnim i mirisnim efektima, imaju osjećaj da i sami sudjeluju u svim događanjima. Ujedno, riječ je o predstavi koja ima posebnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te preporuku i suglasnost Agencije za odgoj i obrazovanje, za prikazivanje djeci školskog uzrasta i mladima.

Nakon izvedbe moći će se vidjeti i izložba ratnih fotografija nastalih tijekom obrane Vukovara te kupiti knjige "Bitka za Vukovar, ne plači moj Dobri Anđele" autora Damira Plavšića i "58" HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca autora Damira Markuša, koje opisuju bitku za Vukovar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.