Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plan razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija

09.02.2016.

11:43

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sastanku kojeg je vodila predsjednica Radne skupine promet, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Marija Vučković, predstavljen je izvještaj izrađivača Glavnog plana razvoja funkcionalne regije Južna Dalmacija.

Tvrtke Trames i Ramboll Denmark trenutno su u fazi prikupljanja i analize podataka za detaljan pregled postojećeg stanja prometa u regiji. Istaknuto je i kako se suočavaju s problemom nedostatka ili nepostojanja podataka iz područja bitnih za izradu Plana te je naglašena i potreba za suradnjom sa susjednim regijama na razmjeni planskih dokumenata.
Nositelj projekta 'Razvoj funkcionalne regije Južna Dalmacija', vrijednog 6,46 milijuna kuna, je Dubrovačko-neretvanska županija, a 85% ovog iznosa financira se bespovratno putem strukturno-investicijskih instrumenata EU.
Projekt traje do kolovoza ove godine, a krajnji rezultat bit će i multi-modalni prometni model s prijedlozima najboljih prometnih rješenja koji će se uvrstiti u prostorni plan Dubrovačko-neretvanske županije i biti podloga za apliciranje za financijska sredsta iz europskih fondova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.