Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Plava zastava 22. put u ACI marini Dubrovnik

27.06.2021.

15:39

Autor: Radio Dubrovnik

ACI

ACI

Foto: - / -

ACI marina Dubrovnik u Komolcu je proteklog tjedna 22. put podigla Plavu zastavu. Podsjetimo, riječ je prestižnom međunarodnom ekološkom priznanju, koje se dodjeljuje za očuvanje čistoće mora i priobalja.

 Baš kao i ostale ACI marine diljem Jadrana, ACI marina Dubrovnik ističe svoju plavu zastavu kao simbol odgovornosti, osviještenosti i poštovanja prema moru i okolišu. Štoviše, to potvrđuje i velika akcija čišćenja kojom je nedavno otklonjena značajna količina otpada iz podmorja marine.

Svečano podizanje 22. Plave zastave u ACI marini Dubrovnik održano je 24. lipnja, uz prisustvo gradonačelnika Grada Dubrovnika, Mate Frankovića i direktora marine, Lea Ajdukovića. Čast podizanja Plave zastave ove je godine pripala dugogodišnjim posjetiteljima ACI marine Dubrovnik,  Rosemarie i Johannu Hirschmann.

„Čast nam je što smo dobili priznanje za ekološki program zaštite okoliša, mora i priobalja. To znači da doprinosimo održivom upravljanju priobaljem i morem, a što naši gosti posebno cijene. Težina Plave zastave je ta što je morate osvojiti svake godine. Dakle, moraju se zadovoljiti uvjeti ‘Eko-udruge Lijepa naša’. To je jedna velika draž, ali i obveza u koju moramo stalno ulagati“ rekao je direktor ACI marine Dubrovnik, Leo Ajduković, uz naglasak kako su svi ovi napori usmjereni upravo na to da našim budućim generacijama ostavimo  čisto more i nezagađen okoliš.

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je Plava zastava bitna za nautičare, a nautički turizam čini značajan segment naše turističke ponude.

Dodjelom ovog važnog međunarodnog priznanja, ACI marina Dubrovnik je postala još jedan od uzornih primjera za odgovorno gospodarenje morem i obalnim područjem. Osim toga, budući da je Dubrovnik jedna od omiljenih destinacija za turiste iz cijelog svijeta, Hrvatska je dobila još jednog dostojnog predstavnika koji čitavom svijetu prikazuje našu ljubav i brigu prema okolišu i posebice prema moru.

Pritom je važno napomenuti kako se Plavom zastavom trenutno mogu pohvaliti sve ACI-jeve marine otvorene za poslovanje tijekom cijele godine, što potvrđuje da ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, itekako vodi brigu o moru i obalnom pojasu, a pogotovo o obalnim prostorima kao što su plaže i marine koji trpe najjači pritisak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.