Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pločani učili o osnovama poduzetništva

29.06.2020.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U sklopu projekta "OPERA II – Razvoj i promocija Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije" nastavilo se s održavanjem radionica za nezaposlene osobe koje planiraju pokrenuti vlastiti posao.

Tako se 23. i 24. lipnja u Pločama održala radionica "Osnova poduzetništva", koju je organizirao i vodio Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – područnim uredom Dubrovnik, a dio vezan uz knjigovodstvo prezentirala je vanjska suradnica Jasna Gavrić.

Polaznicima su u dva dana održavanja radionica prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika registracije s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Osim navedenog, polaznici su upoznati s poslovnim planiranjem, prodajom, upravljanjem ljudskim potencijalom te marketingom.

Projekt "OPERA II" za cilj ima doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima Dubrovačko-neretvanske županije.

Osim radionica za ranjive skupina na temu poduzetništva, održavaju se i radionice za osnovne i srednje škole s temama STEM obrazovanja, kao i poduzetništva. Uz navedeno se provode i radionice za zaposlenike i predstavnike institucija članova lokalnog partnerstva za zapošljavanje za jačanje kapaciteta i održivo funkcioniranje partnerskog vijeća radionice za predstavnika institucija potencijalnih prijavitelja na natječaje Europskog socijalnog fonda.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.