Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pločanskim vrtićima 5,3 milijuna kuna za produljeni boravak

18.01.2019.

10:02

Autor: Adriana Tomašić

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / -

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Pločama za projekt "Dječji vrtić Ploče djeci i roditeljima" 5,3 milijuna kuna, odnosno 100 posto bespovratnih sredstava, izvijestila je Dubrovačko-neretvanska županija.

Ovim projektom omogućit će se uvođenje posebnih programa i produljeni boravak djece u Dječjem vrtiću Ploče (uključujući i područne vrtiće u Kominu, Staševici i Rogotinu).

U sklopu projekta u vrtiće će se uvesti novi posebni programi usmjereni na područja dječjeg razvoja, a u trajanju od 30 mjeseci u redovne programe uvrstit će se program za rad s darovitom djecom, program za rad s djecom s poteškoćama, lutkarski program, sportski program, glazbeni program te STEM (prirodne znanosti, informatika, inženjerstvo i matematika) program.

Ministrica Murganić naglasila je kako se ovim Pozivom "Unaprijeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda želi postići veća dostupnost, kvaliteta  i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, te stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života s djecom uključenom u te programe.

Uručeni ugovori za dodjelu bespovratnih sredstava za osam prijavitelja, potpisani su na temelju sedme Odluke o financiranju ministrice za demografiju, obitelj, mlađe i socijalnu politiku ukupne  vrijednosti veće od 52,4 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.