Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počela radionica informatike u Dubrovačkim knjižnicama

09.09.2020.

10:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačke knjižnice

Dubrovačke knjižnice

Foto: - / -

Prva radionica informacijske i informatičke pismenosti namijenjena osobama treće životne dobi održala se u utorak 8. rujna u ogranku Lapad (Atlant centar, 1. kat). Prva skupina polaznika slušala je teorijsko predavanje informatičara Vlaha Bazdana, a danas počinju raditi na laptopima.

Ostale skupine, do osam polaznika, bit će obaviještene o terminima do kraja tjedna. Radionice traju dva blok sata, po jedan tjedan za svaku skupinu. Osim osnova rada računalu, polaznike će se učiti i kako se služiti internetom.

Ove besplatne radionice informacijske i informatičke pismenosti, u organizaciji Dubrovačkih knjižnica, za cilj imaju društveno integrirati stariju populaciju i aktivno ih uključiti u kulturna i društvena zbivanja.

Za dodatna pitanja molimo sve prijavljene da nam se jave mailom na press.dkd@gmail.com ili nas kontaktiraju putem telefona 020/ 441 – 986 u vremenu kad je Znanstvena knjižnica otvorena (svakim radnim danom od 7:30 do 14:30, a utorkom i četvrtkom do 17:30).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.