Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počele besplatne radionice programiranja i razvoja računalnih igara

03.03.2019.

16:54

Autor: Radio Dubrovnik

Informatički klub Futura

Informatički klub Futura

Foto: - / -

Prva radionica iz novog ciklusa besplatnih radionica "Programiranje i razvoj računalnih igara" za srednjoškolce, studente i građane u organizaciji Informatičkog kluba Futura počela je u subotu 2. ožujka.

Mario Tucak je na prvoj radionici polaznike prvo upoznao s industrijom razvoja računalnih igara te s procesom razvoja računalnih igara. Pokazano je i razvojno okruženje Unity enginea i njegove osnovne funkcionalnosti. S praktičnim primjerima je odrađen uvod u programiranje i razvoj računalne igre koja će se razvijati kroz sljedeće radionice.

Radionice "Programiranje i razvoj računalnih igara" će se nastaviti održavati subotama od 9 do 12 u dvorani B01 na Sveučilištu u Dubrovniku (Ćira Carića 4). Sljedeća radionica iz ovog ciklusa je 9. ožujka, na kojoj će polaznici nastaviti s razvojem računalne igre.

Informatički klub Futura radionice organizira u suradnji s Odjelom za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.