Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počelo uređenje velolučke tržnice

08.02.2023.

07:38

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Vela Luka iz zraka

Vela Luka iz zraka

Foto: TZO Vela Luka / -

Započeli su radovi na uređenju velolučke tržnice u centru mjesta. Do početka turističke sezone u cijelosti će biti uređena i suvremeno opremljena te zamijeniti dosadašnju više decenija staru tržnicu.

Uređenje se financira sredstvima općinskog proračuna kao i onima iz nacionalnih i europskih fondova. Uz ovaj komunalni zahvat u Veloj Luci se privode kraju još dva projekta.

Jedan je uređenje šetnice u centru mjesta s novom hortikulturom te kamenim mozaicima koji ulazi u završnu fazu. Isto tako pri samom kraju su radovi na izgradnji i uređenju novog Putničko prometnog terminala u neposrednoj blizini nekadašnje tvornice za preradu ribe, te sustava odvodnje od bivšeg brodogradilišta „Greben“ do spomenutog Putničko prometnog terminala.

U ovom slučaju riječ je o višemilijunskim ulaganjima u velolučku komunalnu infrastrukturu. Sredstva za sve ove projekte osigurana su iz tri izvora ; nacionalnih i europskih fondova, županijskog i općinskog proračuna a svi će biti dovršeni do početka turističke sezone.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.