Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Početak predsezone na pelješkoj rivijeri iznad svih očekivanja

08.05.2022.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Orebić

Orebić

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Početak predsezone na pelješkoj rivijeri u orebićkoj općini iznad je svih očekivanja, a posjet gostiju, kojih je sada na odmoru nešto više od 800, na razini je najuspješnijih godina prije pandemije koronavirusa.

Ne samo što je počela mjesec dana ranije, nego je u poslovanje uključen i veći broj poslovnih subjekata, a samo hoteli bilježe višestruko veći promet.

Zaposlene u turističkom naselju Perna u Kučištu kojim upravlja tvrtka Adriatic kampovi u Zagrebu iznenadio je neplanirani, ali dobrodošao sedmodnevni boravak 370 mladih Poljakinja i Poljaka iz Poznana početkom ovoga mjeseca, zbog kojih su morali otvoriti svoj kamp na parcelama što je znatno ranije od inače planiranog početka ovogodišnjeg poslovanja koje je najavljeno potkraj ovoga mjeseca.

Mladi iz Poljske, što je zanimljivo, stigli su u Pernu auto stopom, a za boravka su im organizirane zabavne večeri i upoznavanje s poviješću i turističkom ponudom pelješkog kraja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.