Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počinje Dubrovački zimski festival

24.11.2015.

13:18

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Lazaretima je danas predstavljen Dubrovački zimski festival, koji će trajati dva mjeseca, a počinje u subotu 28. studenog paljenjem prve adventske svijeće na Maloj Onofrijevoj fontani u 19 sati i 30 minuta, a potom i paljenjem dekorativne blagdanske rasvjete na Stradunu.

Dubrovački zimski festival predstavljen je na konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić i pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Vlaho Margaretić. U sklopu festivala bit će održan i Dječji zimski festival Orlandino, čije je otvorenje 5. prosinca u parku Luja Šoletića i Luci Gruž, a uključuje paljenje blagdanske rasvjete, izradu adventske fotografije, vožnju vlakićem, kao i otvaranje klizališta i zabavnog parka.Kao novost je najava živih jaslica u gradu i Gružu, a blagdansku atmosferu donijeti će na sam Stradun 18 kućica, sve kao dio ideje oživljavanja otvorenih javnih površina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.