Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počinje Tjedan života i braka u Dubrovačkoj biskupiji

11.02.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija

Dubrovačka biskupija

Foto: - / -

Tjedan života i braka na području Dubrovačke biskupije počinje danas i svakog dana središnje proslave bit će u jednoj od župa u šest dekanata Dubrovačke biskupije. Proslave će biti u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Sastojat će se, uz ostalo, od prigodnih edukativnih ili svjedočkih sadržaja, molitvenih trenutaka, mogućnosti za sakrament ispovijedi te misnih slavlja koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Bit će to i prigoda za obitelji da se upoznavaju i druže, dijele svoja iskustva i međusobno se osnažuju.

Tjedan počinje u dekanatu Dubrovnik 1, danas na blagdan Gospe Lurdske, pa će i proslava biti organizirana u crkvi sv. Ignacija u Dubrovniku, gdje se posebno slavi Gospa Lurdska. Uz proslavu Dana braka i obitelji te proslavu Gospe Lurdske na ovoj misi obilježit će se i prva godišnjica uspostave Trajnog euharistijskog klanjanja u Dubrovniku.

U 17.30 bračni parovi će dati svjedočanstvo o važnosti obiteljske duhovnosti i iskustvima sudjelovanja u TEK-u, u 18.30 molit će se krunica, a u 19 sati misno slavlje predvodit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Ususret blagdanu Gospe Lurdske u crkvi sv. Ignacija od 8. veljače održana je trodnevnica.

U srijedu, 12. veljače Tjedan života i braka se nastavlja u Konavoskom dekanatu, u župi sv. Nikole u Cavtatu, s početkom u 17 sati.

U četvrtak, 13. veljače proslava će se održati u Stonskom dekanatu, u župi sv. Ivana Krstitelja u Ponikvama. Program počinje u 17 sati.

U petak, 14. veljače Tjedan života i braka nastavlja se u dekanatu Dubrovnik 2, u župi Presvetog Spasitelja u Mokošici s početkom u 17 sati.

U subotu, 15. veljače proslava Tjedna života i braka održat će se za vjernike Pelješkog dekanata u župi sv. Vlaha u Janjini. Program počinje u 16 sati.

Ove godine u Korčulanskom dekanatu, u Pastoralnom centru sv. Ante u župi sv. Marka u Korčuli Tjedan života i braka zbog objektivnih razloga proslavit će se u utorak, 25. veljače s početkom u 17 sati.

Ovogodišnji XXIV. Međunarodni Dan života i Dan braka koji se po dekanatima proslavlja kao Dan braka i obitelji za sve župe toga dekanata organizira Vijeće za život i obitelj Dubrovačke biskupije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.