Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Počinju 7. Dani kreativnih i kulturnih industrija

26.11.2020.

10:57

Autor: Radio Dubrovnik

DURA

DURA

Foto: - / -

Dubrovačka razvojna agencija DURA i Grad Dubrovnik pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, sedmu godinu zaredom održavaju manifestaciju “Dani kreativnih i kulturnih industrija”.

Manifestacija se održava od 26. do 28. studenoga u suradnji s institucijama iz kulturnog i kreativnog sektora, civilnim udrugama i pojedincima iz kulturnog, kreativnog i umjetničkog područja djelovanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti stvaranja klastera kako bi potaknula kreativne  pojedince da  razvijaju nove ideje i poruke kojim će djelovati  na društveno umrežavanje i razmjenu iskustava te time doprinijeti razvoju poduzetništva u području kreativnih industrija.

Obzirom na okolnosti uzrokovane pojavom pandemije koronavirusa, manifestacija je ove godine planirana u manjem obimu, a sva događanja će se provoditi u skladu s epidemiološkim preporukama HZJZ-a.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, dio sadržaja će široj publici ove godine biti dostupan putem live prijenosa na Facebook stranicama; Dani kreativnih i kulturnih industrija te Dubrovačke razvojne agencije DURA-e te na web stranici DURA-e www.dura.hr.

 

Program obiluje aktualnim temama i radionicama, a obuhvaća sve dobne skupine. Od radionica za djecu, kazališnih i lutkarskih izvedbi, glazbene i radionice kreativnog pisanja, koncerata, izložbi, predavanja i okruglih stolova, specijalistički vođenih tura, kulinarskih radionica do Art of your Mind powered by PechaKucha.

Glavno događanje manifestacije je znanstveno-umjetnički projekt “recikliranART” u kojem sudjeluju studenti Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku uz stručno umjetničko vodstvo doc.dr.art. Iris Lobaš Kukavičić i dr.sc. Margarite Bego.

Osmislit će se i izvesti skulptura od recikliranog drvenog materijala koja će biti trajno postavljena u parku Luja Šoletića u Gružu s ciljem poticanja građana na promišljanje o individualnoj odgovornosti prema planetu Zemlji i osvještavanja gorućeg problema zbrinjavanja i recikliranja otpada.

Pogledajte ovogodišnji program 7. Dana kreativnih i kulturnih industrija te nam se pridružite na brojnim zanimljivim događanjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.