Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Podaci o novozaraženima na stranicama ECDC-a podijeljeni po županijama

31.07.2020.

11:44

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković uputio je prijedlog Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske da se podaci koji se dnevno šalju u Europski centar za kontrolu bolesti COVID 19 podijele po županijama, budući da su isti do sada bili podijeljeni na dvije regije.

Time je dolazilo do iskrivljene slike pojedinih regija u Republici Hrvatskoj na stranicama ECDC-a, od danas se mogu pronaći podaci podijeljeni po županijama.

Ovakva detaljna podjela za slanje podataka Europskom centru za kontrolu bolesti zasigurno će pridonijeti turističkoj slici Hrvatske te će države, koje su za Dubrovnik prioritetna emitivna turistička tržišta, raspolagati egzaktnim podacima o broju zaraženih i na osnovu njih izvještavati o činjenici da je Dubrovnik u ovom trenutku jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanje.

Podsjetimo, gradonačelnik Franković je prošlog tjedna održao telefonske sastanke s veleposlanicima Velike Britanije, Njemačke i Nizozemske u Republici Hrvatskoj te je danas uputio pismo britanskom premijeru Borisu Johnsonu sa zamolbom da se prilikom donošenja odluka Hrvatska promatra i po njenim regijama, a ne samo kao cjelinu te naglasio kako je Dubrovnik jedna od najsigurnijih europskih destinacija za putovanja s detaljno usvojenim protokolima u svim situacijama pa i u postupanju ako broj zaraženih počne rasti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.