Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Pokrenuta nabava za energetsku obnovu vrtića "Izviđač" i "Ciciban"

19.02.2019.

10:03

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Grad Dubrovnik pokrenuo je 15. veljače postupak javne nabave za izvođenje radova energetske obnove dječjih vrtića "Izviđač" i "Ciciban". Procijenjena vrijednost nabave za vrtić "Izviđač" je 2.113.331,39 kuna bez PDV-a, dok za vrtić "Ciciban" ona iznosi 1.059.280,00 kuna bez PDV-a.

Pritom je čak 75 posto investicije Grad Dubrovnik osigurao iz bespovratnih sredstava EU fondova.

Radovi planirani na zgradi vrtića "Izviđač" obuhvatit će zamjenu vanjske stolarije na novoj i staroj zgradi vrtića, te dodatno toplinsko izoliranje vanjskih zidova i stropa nove zgrade vrtića. Postojeći toplovodni sustav grijanja zamijenit će se elektro kotlovima, te će se ugraditi novi sustav za grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline, što će u konačnici rezultirati smanjenom potrošnjom energije i smanjenom emisijom ugljikovog dioksida.

U dječjem vrtiću "Ciciban" grijani prostor od  903,01 kvadratnih metara će se toplinski izolirati s unutarnje i s vanjske strane, a radovi će obuhvatiti i ugradnju nove PVC stolarije s dvostrukim izolacijskim staklom i zaštitom od sunčevog zračenja, ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode i ostale potrebne radove predviđene projektom.

Dokumentacija za javnu nabavu dostupna je u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH te na internetskoj stranici Grada. Krajnji rok za dostavu ponuda za vrtić "Izviđač" je 6. ožujka u 10 sati, a za vrtić "Ciciban" 7. ožujka u 10 sati, dok je za oba projekta predviđeni rok završetka radova  150 dana od uvođenja izabranog ponuđača u posao.

Podsjetimo, za sufinanciranje energetske obnove navedenih vrtića iz EU fondova ukupno je osigurano 3.124.992,85 kuna, odnosno 75 posto od ukupno prihvatljivih troškova, koji iznose 4.163.097,87 kuna. Grad Dubrovnik je 1. rujna 2018. za energetsku obnovu zgrada dječjih vrtića "Izviđač" i "Ciciban2 osigurao bespovratna sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja RH i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1.040.665,61 kuna (Izviđač) i 527.169,73 kuna (Ciciban). U prosincu iste godine odlukom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sufinanciranje ovih EU projekta odobrena su dodatna sredstva od ukupno 1.557.157,51 kuna.  Udio Grada Dubrovnika u projektima iznosi 736.917,39 kuna za "Izviđač" i 290.609,79 kuna za "Ciciban".

Planiranom investicijom znatno će se povećati energetska učinkovitost obje zgrade gradskih vrtića i smanjiti izdaci za utrošak energije, te podignuti kvaliteta infrastrukture predškolskog odgoja što je od iznimne važnosti za najmlađe građane Grada Dubrovnika koji kroz desetosatni odgojno-obrazovni program u ovim prostorima provode većinu dana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.