Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policajac izvan službe pomogao prijateljici koja je izazvala prometnu nezgodu

25.04.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 30-godišnji policijski službenik izvan službe, tijekom ranih jutarnjih sati sredinom veljače osobno vozilo, kojim je u svojstvu vozača upravljala njegova prijateljica i prethodno na području Dubrovnika izazvala prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj su oštećena dva parkirana vozila, odvezao na drugo mjesto s ciljem da znatno oteža ili spriječi dokazivanje u prekršajnom postupku protiv vozačice.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je vozačica, kao svjedok u prekršajnom postupku, lažno izjavila da je 30-godišnji osumnjičeni u vrijeme prometne nesreće bio na drugom mjestu.

Osumnjičeni 30-godišnjak je udaljen iz službe do okončanja disciplinskog postupka te je kazneno prijavljen za kazneno djelo „Sprječavanje dokazivanja“, dok je vozačica kazneno prijavljena za kazneno djelo „Davanje lažnog iskaza“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.