Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija: "Građani, hvala!" Istog dana nakon objave uhićen traženi osumnjičenik, povezali ga i sa slučajem iz 2018.

20.07.2022.

12:34

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Prepoznajete li ga? Traži ga policija, pokušao je opljačkati butigu u Dubrovniku

Prepoznajete li ga? Traži ga policija, pokušao je opljačkati butigu u Dubrovniku

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

"Građani, hvala vam!", poručili su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, nakon što su uz pomoć građana pronašli muškarca kojeg se povezuje s kaznenim djelom pokušaja razbojništva.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u ponedjeljak je objavila fotografije i snimak muškarca koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom pokušaja razbojništva, počinjeno tijekom poslijepodnevnih sati 8. srpnja ove godine u Dubrovniku, a već sat vremena nakon objave zaprimili su veći broj dojava građana koji su dostavili vrlo korisne informacije o počinitelju.

"Upravo zahvaljujući građanima i njihovim informacijama, policija je istog dana, u poslijepodnevnim satima, u stambenoj zgradi na području Dubrovnika, uhitila 58-godišnjeg muškarca za kojeg je, kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno da je počinitelj spomenutog pokušaja razbojništva. Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je 58-godišnjak 27. lipnja 2018. godine u Dubrovnika počinio još jedno kazneno djelo razbojništva kada je, također uz prijetnju vatrenim oružjem, od uposlenice jedne poslovnice koja se bavi novčarskim uslugama, otuđio 5 tisuća kuna. U sklopu kriminalističkog istraživanja, policija je i tada objavila videozapis počinitelja", navode iz policije.

"Ovim putem želimo zahvaliti građanima koji su nam se s punim povjerenjem obratili i dostavili nam izuzetno korisne informacije koje su u konačnici rezultirale uhićenjem počinitelja ovih kaznenih djela. Drago nam je što se na ovom primjeru pokazalo povjerenje građana prema policiji i njihova želja da nam pomognu u rješavanju kaznih djela, a sve kako bi se ostvarila što veća razina sigurnosti što je prioritet rada policije, a građanima osnovni preduvjet ugodnog življenja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.