Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija i ove godine u akciji "Manje oružja - manje tragedija"

15.12.2021.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Oružje, ilustracija

Oružje, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Pod motom „Manje oružja-manje tragedija“ Policijska uprava dubrovačko-neretvanska i ove godine u vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana intenzivira akciju prikupljanja ilegalnog oružja te poziva građane da se riješe oružja bez sankcija i svoj život, kao i život svojih ukućana, učine sigurnijim.

"U sklopu dosadašnjih akcija građani naše županije predali su veliki broj oružja, streljiva i minsko eksplozivnih sredstava, ali smatramo da je među nekim od građana još uvijek ostao dio oružja i eksplozivnih naprava zaostalih iz Domovinskog rata. Još jednom podsjećamo da svi oni koji se u ovoj akciji odluče riješiti nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava trebaju to samo prijaviti na broj 192 ili u doći u najbližu policijsku postaju, nakon čega će policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka doći na vašu adresu, preuzeti navedena sredstva i odnijeti ih na unaprijed određena mjesta za prikupljanje i pohranu. Napominjemo da je ova akcija preventivnog karaktera i da se protiv osoba koje se u sklopu ove akcije odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, neće pokretati kazneni ili prekršajni postupak", ističu iz policije.

U idućih mjesec dana građani će, kao i prethodnih godina, imati priliku na Info pultovima, koji će biti postavljeni na frekventnijim lokacijama u gradovima i nekim općinama nu županiji, od policijskih službenika dobiti detaljnije informacije o ovoj akciji odnosno o načinu predaje oružja i ubojitih sredstava.

Termini info pultova:

15. prosinca 2021. godine (srijeda) u vremenu od 10 do 12 sati na Pilama,

21. prosinca 2021. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati u Orebiću (na trajektnom pristaništu),

30. prosinca 2021. godine (četvrtak) u vremenu od 10 do 12 sati u mjestu Čibači (ispred trgovačkog centra Lidl),

3. siječnja 2022. godine (ponedjeljak) u vremenu od 11 do 13 sati na Korčuli (Trg Plokata),

7. siječnja 2022. godine (petak) u vremenu od 10 do 12 sati u Metkoviću (Trg kralja Tomislava),

11. siječnja 2022. godine (utorak) u vremenu od 10 do 12 sati u Pločama, na rivi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.