Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija izradila letak sa savjetima za pješake

09.07.2022.

07:32

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija izradila letak sa savjetima za pješake

Policija izradila letak sa savjetima za pješake

Foto: PU dubrovačko-neretvanska / -

S obzirom da je u posljednje vrijeme povećana frekvencija prometa, čime se povećava mogućnost stradavanja u prometu, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska provodi niz preventivnih i represivnih aktivnosti koje su usmjerene na sigurnost svih sudionika u prometu.

U posebnom fokusu preventivnog djelovanja prometne policije su djeca, pješaci i motociklisti koji spadaju u najugroženije skupine sudionika u prometu koje u prometnim nesrećama nerijetko teže stradavaju.

Kako bi se takve situacije svele na najmanju moguću mjeru, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik izradili su letak s korisnim savjetima za pješake koje u sklopu svojih preventivnih aktivnostima dijele građanima na frekventnim gradskim lokacijama.

Od početka ove godine do kraja lipnja na prometnicama Postaje prometne policije Dubrovnik dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, u kojima su četiri pješaka zadobila teške tjelesne ozljede, dok ih je 13 lakše ozlijeđeno.

Ovakve aktivnosti prometne policije će se nastaviti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.