Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:31 / 09.12.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Policija kaznila 16 osoba za parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom dubrovačka policija je u suradnji s prometnim redarima Grada Dubrovnika, provela pojačan nadzor korištenja parkirališnih mjesta rezerviranih za invalide i moguću zlouporabu znaka pristupačnosti i u prekršaju uočila i sankcionirala 16 osoba.

Osim toga, policijski su službenici stupili u kontakt s udrugama osoba s invaliditetom koji djeluju na području Dubrovačko-neretvanske županije te s njima organizirali sastanak na kojem su imali priliku iznijeti probleme s kojima se susreću u prometu, a sve kako bismo, u što je moguće većoj mjeri, pokušali te probleme otkloniti.

Na poziv Povjerenstva udruge osoba s invaliditetom grada Dubrovnika i udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Dva skalina“ policijski službenici Službe policije ove Policijske uprave održali su predavanje na kojem su pojasnili način rada i mogućnosti policije kod otklanjanja problema s kojima se osobe s invaliditetom susreću u prometu.

Kako bi se u što većoj mjeri pokušalo pomoći osobama s invaliditetom Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izradila je i posebne letke koji su se dijelili građanima za vrijeme akcije.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom se tradicionalno obilježava 3. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.