Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija: Počela je škola - oprez u prometu!

10.09.2020.

09:21

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

Započela je nova školska godina, a nastavu ove godine pohađa preko 38 tisuća prvašića, koji će prvi put postati samostalni sudionici u prometu, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Zbog posebnih epidemioloških mjera, u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja dogovorilo da će se edukacija o pravilnom ponašanju u prometu odvijati primarno putem modernih tehnologija.

Svaki će prvašić, kroz preventivno-edukativni video „Poštujte naše znakove“, steći potrebna znanja o sigurnom ponašanju u prometu, a virtualni policajci Mario i Ante upoznati će ih sa značenjem prometnim znakovima i prometnim pravilima.

U zonama oko škola i dalje će za sigurnost naših prvašića brinuti naši stvarni prometni policajci, a virtualni mogu doprinijeti usvajanju pravilnog ponašanja u prometu te potaknuti odgovornost i samostalnost naših najmlađih sudionika u prometu.

Dragi roditelji!

Djeca i mladi uče od starijih, oponašaju vas u svemu, pa tako i u prometu.

Budite im primjer i najbolji uzor u odgovornom ponašanju u prometu.

Dragi vozači!

Poštujte prometne propise.

Posebno oprezni budite u zonama osnovnih škola i na pravcima kretanja naših školaraca.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.