Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija poziva građane da predlože lokacije nadzora brzine kretanja vozila

03.03.2022.

14:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Prometna policija će na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i ove godine provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila. Akcija će se provesti 24. ožujka kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih, pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici i ove godine pozivaju građane da do 10. ožujka predlože lokacije na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske na kojima smatraju da je potrebno nadirati brzinu kretanja vozila. Svoje prijedloge možete dostaviti na e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr .

Svi pristigli prijedlozi će se analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor brzine.

"Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama i upravo zbog toga spada u jedan od ukupno četiri prekršaja koje kolokvijalno zovemo ubojice u prometu. "Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanja ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.