Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija poziva na predstavu „Nasilje - za nasilje nema opravdanja“

01.04.2019.

17:38

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nastavkom aktivnosti u sklopu kampanje "Živim život bez nasilja", u suradnji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku za učenike sedmih razreda organizirana je tematska predstava "Nasilje, za nasilje nema opravdanja" koja će se izvesti 2. travnja u 10 i 12 sati, javlja dubrovačka policija.

Predstava je dio THE/ARTO projekta gdje se djeca educiraju kroz umjetnost, a koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.  U predstavi je veliki broj primjera svakodnevnog nasilja (psihološkog, fizičkog, ekonomskog i seksualnog), ali i načini kako se jasno oduprijeti nasilju.

"Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje svih oblika nasilja, a posebice obiteljskog nasilja", ističu iz policije.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska poziva djecu, mlade, medije te cjelokupnu javnost da podrže kampanju "Živim život bez nasilja", koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova uz podršku Ministarstva  znanosti, obrazovanja i sporta, odnosno borbu protiv nasilja nad ženama, nasilja u obitelji i nasilja među mladima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.