Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija poziva vozače na oprez zbog mokrih i skliskih kolnika

19.01.2023.

11:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Iz policije su upozorili vozače kako je, zbog mokrog i skliskog kolnika, prianjanje pneumatika na podlogu znatno otežano te se produžuje zaustavni put prilikom kočenja, odnosno na takvom kolniku vrlo lako može doći od gubitka kontrole nad vozilom i slijetanja vozila s kolnika ili prelaska na dio kolnika za suprotni smjer i sudara s nadolazećim vozilima.

Naime, u jučerašnjoj prometnoj nesreći u Komolcu četiri osobe su lakše, a jedna je teže ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo u ulici Draganje kada je 20-godišnjak, izlaskom iz desnog nepreglednog zavoja, zbog neprimjerene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, skrenuo u desno i udario u metalnu zaštitnu ogradu. Nakon udara, vozilo se odbilo i prešlo na suprotnu prometnu traku gdje je udarilo u osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je, iz suprotnog smjera, upravljala 32-godišnjakinja, nakon čega se vozilo 20-godišnjaka, uslijed siline udara, odbija i udara u kameni zid.

U ovoj prometnoj nesreći teže tjelesne ozljede zadobila je 32-godišnja putnica iz drugog vozila, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 20-godišnji vozač koji je prouzročio prometnu nesreću, 20-godišnji putnik iz njegovog vozila, 32-godišnja vozačica drugog vozila i njena 32-godišnja suputnica.

Zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policija nadležnom državnom odvjetništvo podnosi kaznenu prijavu protiv 20-godišnjeg vozača.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.