Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Policija razriješila četiri krađe u Dubrovniku i Veloj Luci

22.03.2022.

15:40

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Policija, ilustracija

Policija, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik i Policijske postaje Korčula razriješili su ukupno četiri krađe koje su se dogodile na području Dubrovnika i Vele Luke.

U prvom se slučaju radi o teškoj krađi koja je počinjena sredinom veljače ove godine kada je počinitelj preko krovova i zida visine dva metra došao na terasu ugostiteljskog objekta koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri u Dubrovniku, odakle je otuđio prijenosno računalo čija se vrijednost procjenjuje na 15 tisuća kuna.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je počinitelj navedene teške krađe 43-godišnjak koji je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

U preostala tri slučaja se radi o 29-godišnjaku koji je u tri odvojena navrata tijekom svibnja i listopada prošle te siječnja ove godine otuđio motokultivator , 5 kutija za masline, motornu kosilicu a u posljednjem slučaju bušilicu s pripadajućim koferom u kojem se nalazio i dijamantni brus te 12 svrdala za bušilicu.

Svi predmeti su otuđeni na širem području Vela Luke te su pronađeni kod osumnjičenog i vraćeni su oštećenim vlasnicima.

Zbog opisanih kaznenih djela policija protiv osumnjičenog 29-godišnjaka podnosi odgovarajuće kaznene prijave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.